Vă comunicăm faptul că în perioada campaniilor de curățenie sezonieră, de primăvară și toamnă, în vederea desfășurării activităților de igienizare a spațiilor verzi din jurul blocurilor, operatorul de salubritate, RER SUD, vă pune la dispoziție GRATUIT saci negri pentru depozitarea deșeurilor vegetale strânse.
Distribuirea sacilor se va face prin solicitarea acestora, firmei de salubritate, iar colectarea se va face GRATUIT cu condiția ca sacii să fie depozitați în locuri stabilite de comun acord cu firma de salubritate. Reprezentanții asociațiilor de proprietari au obligația de a anunța firma de salubritate când sacii sunt pregătiți pentru a fi colectați.
Pentru a evita situațiile de a rămâne cu deșeurile vegetate necolectate, folosiți doar saci negri. NU folosiți sacii galbeni pentru iarbă sau orice alte tipuri de deșeuri!
Utilitatea sacilor galbeni este de colectare numai a deșeurilor reciclabile, conform instrucțiunilor imprimate pe sacul galben!
Vă reamintim faptul că, în municipiul Buzău, operatorul de salubritate a implementat un sistem de colectare separată a deșeurilor generate de populație, în acord cu normele legislative însă, la îmbunătățirea aspectului orașului nostru trebuie să contribuie fiecare cetățean, zilnic, prin respectarea măsurilor de colectare separată a deșeurilor pe care le generează acasă, la locul de muncă sau la plimbare.

Vă mulțumim pentru implicarea civică!
Cu deosebită considerație,
Constantin Toma
Primarul Municipiului Buzău